Bemutatkozás

Bemutatkozás

Dancsné dr. Simon Mária egyéni ügyvéd vagyok, a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja. (lajstromszám: 17519, kamarai azonosító szám KASZ. 36073749, adószám:54608076-1-41) Székhelyem Angyalföldön található, de az ország bármely településén vállalom a szakterületembe tartozó ügyek képviseletét.

40 év közigazgatási és bírói múlttal rendelkezem. A közigazgatásban, valamint a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon szerzett tapasztalataimat nem szeretném veszni hagyni, a négy évtized alatt megszerzett tudásom és tapasztalatom ügyfeleim szolgálatába állítom.  

A Miskolci Egyetem Jog-és Államtudományi Karán szereztem jogi diplomát. Jogász végzettségem mellé a Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügy szakán jeles eredménnyel közgazdász, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézetében jogi szakokleveles közgazdász végzettséget szereztem. Egyéb szakképesítésem: adótanácsadó. A Pénzügyminisztérium által vezetett adótanácsadói névjegyzékbe AT-2369 számon 1989-ben regisztráltak.

A jogi szakvizsgát jeles eredménnyel tettem le, jelenleg az ügyvédi tevékenységem mellett az Igazságügyi Minisztériumban jogi szakvizsgáztatok, valamint az Országos Közigazgatási Vizsgabizottság felkérésére közigazgatási szakvizsgáztatásban elnöki és tagi teendőket látok el.

Pályafutásom kezdetén Mezőkövesd város Önkormányzatánál hatósági osztályvezetőként adóügyekkel, kereskedelmi ügyekkel, gyámügyekkel, szociális ügyekkel foglalkoztam, majd ezt követően Budapest Főváros Közigazgatási Hivatalánál (ma Budapest Főváros Kormányhivatala) hatósági főosztályvezetőként a kerületi önkormányzatok jegyzői által hozott határozatok kapcsán benyújtott fellebbezéseket bíráltuk el jogorvoslati fórumként helyi adóügyekben, üzletek működése, telepengedélyezés, zajpanaszok és egyéb hatósági ügyekben.

Publikációim közül kiemelném a Fővárosi Közigazgatási Hivatal, a Főpolgármesteri Hivatal és a Fővárosi Jegyzők Egyesületének közös kiadványában megjelent „Mit tehet a közigazgatás a lakossági zajpanaszok ügyében” (Ket a gyakorlatban) kiadványomat.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon közigazgatási bíróként referádámba tartozott az adóügyek, kereskedelmi ügyek, mezőgazdasági támogatással kapcsolatos ügyek, közigazgatási bírságok, önkormányzati hatósági ügyek kapcsán az ítélkezés.

Az így megszerzett több évtizedes, számos jogterületet érintő szakmai tapasztalatra és gyakorlatra alapozva látom el egyéni ügyvédi tevékenységemet.

Amennyiben felkeltettem érdeklődését, forduljon hozzám bizalommal!

Tisztelettel:

Dancsné dr. Simon Mária ügyvéd